Monday 21 August 2017

LASC 604 -




Mt Grand

Nu har vi varit på en fieldtrip till en av Lincolns gårdar, Mt Grand. De flesta av dessa forsknings och visnings gårdar ligger närmare Lincoln, men denna är lite mindre och har mycket bergssidor inom markerna, det pågår lite forskning här och tanken är att de ska experimentera lite i olika kombinationer av sheepfarming och andra inkomstkällor, så som bikupor, turister etc för att se hur det påverkar ekonomin och deras ordinarie arbete.


Lake Tekapo sett från campingen, letade efter vallmofrön, men helt fel säsong för det, får komma tillbaka!
Groupselfie! Nils, Cordy, Reidun och Jess.
Utsikt från campingen i Lake Tekapo
















Utsikt från vägen.
Mt Grand ligger nära Wanaka, och tittade man noga gick det att se Tremble Cone skidområde långt borta på bergskedjan på andra sidan dalen… Men där vi var var det farmbusiness som gällde. Vi blev runt visade markerna, fick prata med Rick som var manager, fick se ett merinofår klippas, träffa 2 två veckors gamla lamm, se hur han vallade får med sina hundar (fick också se hur familjens cockerspaniel inte hjälpte till så värst mycket med att hålla ordning på fåren ;-) ), vi fick träffa en kille från ett bikupeföretag och en annan som jobbade med odling av organiska grönsaker och vi blev uppkörda till en fantastisk utkiksplats på deras mark!
Rick pratar om ogräs i fårhagen.

Utsikt åt ena hållet, från promenad.

Utsikt åt andra hållet, och hunden Jack i förgrunden som hittat en död kaninunge...





Och till skillnad från andra skolresor jag varit på så ansvarade universitetet för all mat, och det var trevligt! Vi bodde på mysiga backpackers och körde i tre olika bilar med landskapsarkitektslärare i en, en lantbrukslärare i en annan och en fd växtlärare i den tredje bilen. Så det var lite olika kommentarer om landskapet beroende på vilken bil man satt sig i.



Nästan lika mycket ull som får!

Native New Zealand falcon, tydligen lite ovanlig.

Nu har vi varit borta i fem dagar och det återstår en vecka av arbete på Lincoln med grupparbete och sammanställning av individuell rapport.





No comments:

Post a Comment