Monday 18 September 2017

Kommande två veckor var det mycket tid i skolan, men det var slutet på en kurs så då får man ju lägga lite extra tid…

Bild från kvällen/natten innan deadline… Topsy, Reidun, Sean, Sylvia och Mandy. Vid 12 tiden kom nattvakten förbi (man får inte dygna) och han pekade på var och en av oss och sa "You have no life! You have no life! You have no life! Haha! So when's the deadline? You can stay all night! Take care and good luck!"



 Efter deadline var tanken att fira med mer offpiståkning på den lilla club fielden Temple Basin i Arthur’s Pass, enligt snörapporten skulle de få snö! Visade det sig dock att snögränsen krupit upp lite och det rörde sig mer om regn… Vi åkte direkt efter presentationerna i LASC617 (klockan 16) och det tar ca 2 timmar till dit, och vid 18 stänger godsliften. Jo, det är så att man måste gå upp till detta ställe, men de har en lift för ens baggage, och vandringen upp är ca 45 minuter (enligt hemsidan). Så den där godsliften vill man inte missa! Vi hann precis lämna av våra saker innan de stängde! Sen började vandringen upp. Och det var snöblandat regn. Och det började bli mörkt. Och jag insåg att pannlampan låg i andra jackan som låg i godsliften. (Bör kanske tillägga att i Lincoln var det 18 grader varmt, soligt och fint, så var inte helt inställda på detta väder). Och det var som att gå upp för en mindre flodbädd ömsom vattenfall! Så mycket vatten överallt! Och mitt i allt detta gick ”stigen”! 



Som tur var hann vi ikapp två trevliga tyskar som hade en lampa så vi följde efter dem. Tog säkert en timme upp och vi var sjöblöta när vi väll var uppe vid basstationen/huset där vi skulle bo kommande två nätter. Men de hade ett rejält torkrum i alla fall och huset var hyggligt varmt.



Åkningen var kanske inte underbar då mycket smält bort och det var ganska hård snö. Och även detta var en anläggning med nutcrackers (eller ropetows aom de också kallas). 


Stig över till andra liften

Nere i dalen går bilvägen, och i husen bodde vi

Andra dagen var det så blåsigt och regnigt att vi inte åkte alls, utan gick ner/hem efter lunch… och det var en lika blöt upplevelse det. Och bilen startade nästan inte, men den kom bättre tankar efter några försök!


Jag har bara lektioner 1 gång i veckan nu, och jag ska ta tag i att städa bilen och se vad som behövs, vad som fungerar och var som måste fixas… 

No comments:

Post a Comment